Apple breidt iPad Pro-aanbod uit met nieuw model

07-06-2017 14:46

Apple breidt het iPad Pro-aanbod verder uit met een derde toestel: een 10,5 inch-model. De tablet zal een middenpositie innemen tussen het 9,7 inch- en het 12,9 inch-toestel. Die laatste krijgt bovendien een upgrade.

Identiek

Beide Pro-tablets, de nieuwe 10,5 inch en de ververste 12,9 inch, zullen vanaf volgende week te verkrijgen zijn. Afgezien van hun grootte zijn de twee zo goed als identiek op het vlak van hardware en software. Binnenin zit een nieuwe A10X Fusion-processor die 30 procent sneller reageert en een 40 procent betere grafische prestaties neerzet dan de A9X-chip, aldus Apple. “Het uitvoeren van complexe taken zoals het bewerken van foto’s en 4K-video, het renderen van 3D-afbeeldingen of het spelen van games zal vlot aanvoelen.”

Het retina-scherm van de iPad Pro’s ondersteunt een refresh rate van 120 Hz, wat het werken met de Apple Pencil nog “natuurlijker” moet doen verlopen door de hoge reactiensnelheid van het display. Die refresh rate zal zich ook dynamisch aanpassen aan wat je aan het doen of bekijken bent, om energie te besparen. De True Tone-functie biedt een 50 procent helderder scherm dan in vorige iteraties.

De tablets krijgen ook het “geavanceerde camera-systeem van de iPhone 7” mee. Dat betekent: een 12 megapixel-camera met Optical Image Stablization achteraan en een 7 megapixel camera vooraan. Net als voorgaande modellen zullen de nieuwe iPad Pro’s 10 uur meegaan op een batterijlading.

iOS 11

De grootste vernieuwing zit echter in de software: iOS 11 krijgt verschillende nieuwe functies mee die de professionele bruikbaarheid van de tablets behoorlijk opkrikt, zoals een nieuwe dock-modus en bestanden-app.

De iPad Pro 10,5 inch start vanaf 739 euro (zonder toestenbord of Pencil) en heeft 64 GB opslagruimte – je kan tot 512 GB aan geheugen gaan. Wie ook wil kunnen verbinden met een mobiel netwerk legt minstens 899 euro neer. Het vernieuwde 12,9 inch-model begint vanaf 909 euro.