Apple gaat iOS 11, macOS 10.13 en watchOS 4.0 op 5 juni onthullen

10-05-2017 16:05

Apple heeft vandaag de media uitgenodigd voor de keynote tijdens de jaarlijkse Worldwide Developers Conference. De WWDC-keynote start dit jaar op 5 juni om 19:00 Nederlandse tijd en zal live te volgen zijn via een stream op de site van Apple. De verwachting is dat we gedurende de presentatie meer te horen krijgen over iOS 11, macOS 10.13, watchOS 4.0 en tvOS 11.

WWDC 2017-keynote

De keynote van Apple vindt zoals gebruikelijk altijd op de eerste dag van de Worldwide Developers Conference plaats en doorgaans worden de eerste bèta’s van de nieuwe versies van iOS, macOS, watchOS en tvOS dezelfde dag nog vrijgegeven. Daarnaast gaan er geruchten dat Apple nieuwe hardware gaat introduceren, zoals vernieuwde iMac’s en een Siri-speaker.

Dit jaar vindt de Worldwide Developers Conference plaats van 5 tot 9 juni in San Jose, Californië, terwijl eerdere evenementen altijd in San Francisco in het Moscone Center werden gehouden. Tickets voor het evenement werden eind maart voor $1.599 verkocht aan een willekeurige selectie van geïnteresseerden.

Apple verwacht in totaal 5.000 ontwikkelaars, die aan honderden Apple-ingenieurs vragen kunnen stellen over de ontwikkeling van apps. Ontwikkelaars die het evenement niet kunnen bijwonen, kunnen de sessies op een later moment terugkijken op de WWDC 2017-website en de WWDC-app voor iPhone, iPad en Apple TV.