BlackBerry DTEK60 wordt in oktober gelanceerd met Snapdragon 820-soc

29-09-2016 17:43

BlackBerry heeft vandaag aangekondigd dat het stopt met het ontwerpen en produceren van zijn eigen smartphones. In plaats daarvan gaat het samenwerken met andere fabrikanten, zoals we dat eerder al zagen met de DTEK50, die qua hardware en uiterlijk grotendeels een kopie is van de Alcatel Idol 4. Binnenkort kunnen we aan de huidige line-up nog een nieuwe smartphone toevoegen, want de Duitse site WinFuture deelde enkele afbeeldingen van de DTEK60.

BlackBerry DTEK60

De BlackBerry DTEK60, codenaam Argon, wordt de derde Android-telefoon van Blackberry, na de DTEK50 en PRIV. Op de afbeeldingen zien we dat de DTEK60 een ontwerp heeft gekregen met afgeronde hoeken en gebogen zijden. TLC is verantwoordelijk voor de productie van het toestel en het lijkt er dan ook op dat de DTEK60 een variant van de Alcatel Idol 4S wordt, met als belangrijkste verschil een usb-c-poort in plaats van micro-usb. Daarnaast zien we dat de sneltoets weer is teruggekeerd.

Volgens een eerder gepubliceerde BlackBerry-pagina heeft de DTEK60 een 5,5-inch scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Onder de motorkap is er gekozen voor de Snapdragon 820-soc van Qualcomm gecombineerd met een Adreno 530-gpu en 4GB LPDDR4-geheugen. Er is standaard 32GB opslag beschikbaar, echter kan dit worden uitgebreid met een geheugenkaart.

Aan de achterzijde vinden een 21-megapixelcamera met een diafragmaopening van f/2.0 en een tweekleurige led-flitser. Deze camera kan video’s vastleggen in 4k. Onder de camera is een vingerafdrukscanner geplaatst. Selfies kunnen worden geschoten met de 8-megapixelfrontcam, die een f/2.2 diafragma heeft plus een eigen led-flitser. Verder is er een usb-c-poort en een accu met een capaciteit van 3000mAh aanwezig. Uit de doos draait de BlackBerry DTEK60 op Android 6.0.1 Marshmallow met enkele extra beveiligingsfuncties en BlackBerry Hub.

De BlackBerry Priv zou volgens de site op 11 oktober worden gelanceerd in Canada voor een adviesprijs van $699 (CAD), omgerekend naar euro’s is dat slechts €471.