Samsung Galaxy Note 8 gaat bijna 1000 euro kosten

27-06-2017 15:51

De Samsung Galaxy Note 8 wordt volgens telefoonlekker @evleaks de duurste smartphone die het Zuid-Koreaanse bedrijf tot op heden heeft uitgebracht. Het toestel zou in Europa een adviesprijs krijgen van 999 euro, waarmee het 100 euro duurder is dan de Galaxy S8+. Samsung zou het toestel hebben voorzien van een gekromd 6,3-inch oledscherm met minimale bezels en een beeldverhouding van 18,5:9. De Note 8 wordt waarschijnlijk onthuld in de tweede helft van september.

Samsung Galaxy Note 8

De Galaxy Note 8 is bijna net zo groot als de 6,2-inch Galaxy S8+, maar voor het eerst in de serie is het schermformaat niet het enige verschil. Het bedrijf heeft namelijk gekozen voor meerdere verbeteringen, waaronder een dubbele camera, meer werkgeheugen en natuurlijk de S Pen.

Onder de motorkap vinden we nog steeds de Exynos 8895 of de Qualcomm Snapdragon 835, de chipsets van de S8 en S8+, echter is er ditmaal 6GB aan werkgeheugen beschikbaar, net als de Galaxy C9 Pro. Het wordt ook de eerste telefoon van Samsung met een dubbele camera aan de achterzijde, die foto’s kunnen vastleggen in een maximale resolutie van 12 megapixel. Beide lenzen zijn bovendien voorzien van onafhankelijke optische beeldstabilisatie. De cameramodule wordt horizontaal geplaatst, aan de linkerzijde van de flitser en hartslagmeter.

Verbeteringen ten opzichte van Galaxy S8

Samsung plaatst de vingerafdruksensor nog steeds naast de cameramodule, maar ditmaal is de sensor op een grotere afstand van de flitser en hartslagmeter geplaatst. De capaciteit van de accu bedraagt 3300mAh en dat zal een accuduur opleveren die te vergelijken is met de Galaxy S8-serie. Op het gebied van software heeft Samsung het gebruiksgemakt van splitscreen multitasking verbeterd, nieuwe functies voor de S Pen toegevoegd (zoals vertaling en valutaomzetting) en is er de mogelijk om handgeschreven notities toe te voegen aan het Always On-scherm. Er is ook ondersteuning voor het dockingstation DeX, waarmee je de Galaxy Note 8 kan transformeren tot een desktop.

In Europa verschijnt de Samsung Galaxy Note 8 in de tweede helft van september voor 999 euro.