Virtuele assistent Samsung Galaxy S8 kan objecten en tekst herkennen

23-01-2017 14:50

De lancering van de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus komt steeds dichterbij en de geruchtenmolen draait inmiddels op volle toeren. Het nieuwste gerucht richt zich op de virtuele assistent van de aankomende vlaggenschepen, Bixby. Eerder kregen we al te horen hoe de dienst betalingen kan afhandelen en apps van Samsung kan aansturen. Daar blijft het niet bij, want volgens de doorgaans goed geïnformeerde website SamMobile kan Bixby de camera van de Galaxy S8 gebruiken om objecten te herkennen en tekst te vertalen.

Samsung Galaxy S8

Virtuele assistent Bixby

Aan de camera-app van de Galaxy S8 is een speciale Bixby-knop toegevoegd, waarmee je kan zoeken naar hetgeen waarop de camera is gericht. Bixby analyseert de afbeelding en is in staat om tekst en objecten te identificeren. Het helpt je zoeken naar producten en kan daarnaast ook tekst vertalen op foto’s.

De functionaliteit van deze nieuwe functie doet sterk denken aan de Goggles-app van Google, maar met uitgebreide functionaliteit en een koppeling met andere toepassingen. Bixby kan niet alleen de plek weergeven waar je het geïdentificeerde object kan kopen, maar het kan de transactie ook direct afhandelen. Amazon probeerde in 2015 iets vergelijkbaars te doen met Firefly, een functie van de Amazon Fire Phone voor het herkennen en aanschaffen van objecten op Amazon. Daarnaast maakt Google Translate het eveneens mogelijk om tekst in foto’s te vertalen.

Samsung is nog steeds bezig met de ontwikkeling van de software voor Bixby en Galaxy S8 en tot de lancering kunnen er nog nieuwe features bijkomen of verdwijnen. De virtuele assistent van Samsung zal zijn debuut maken op de Galaxy S8 en S8 Plus, maar komt op een later moment ook naar andere apparaten, waaronder de Galaxy Note 8 en nieuwe mid-range apparaten.

De verwachting is dat de Samsung Galaxy S8 op 29 maart wordt geïntroduceerd. Het scherm zou in totaal 90 procent van de voorkant in beslag nemen en aan beide zijkanten licht zijn gekromd. Om ruimte te maken voor een dergelijk scherm, zal de fysieke thuis-knop plaats moeten maken. Aan de zijkant komt er een nieuwe knop bij om Bixby direct te activeren. Onduidelijk is nog waar de vingerafdrukscanner wordt geplaatst.